Wiki för kontinentalsängar

Vår egna wiki för kontinentalsängar

Detta är ett levande dokument där vi fyller i vår wiki om kontinentalsängar. Vi tar upp frågor vi hade när vi skulle köpa ny säng och frågor vi får skickade till oss.

Vad är kontinentalsäng
Hur en kontinentalsäng är uppbyggd i genomskärning. Bilden är från Ellos.se

Vad är en kontinentalsäng för något egentligen?

Bra fråga. Ja vad är en kontinentalsäng för något, jo det är en sängtyp som är uppbyggd på ett speciellt vis.

Den är uppbyggd i vanligen tre lager av madrasser. Ramsäng, resårmadrass och bäddmadrass. Detta gör att en kontinentalsäng ofta blir hög, lyxig och väldigt komfortabel. 

Längst ner är sängens plattform som utgörs av sängens ram. Sängen ram är en stabil konstruktion gjord av trä. Ovanpå ramsängen har man därefter en resårmadrass som är en madrass som anpassar sig efter just din liggställning och position. På resårmadrassen lägger man sedan en bäddmadrass. Du kan bland annat välja en bäddmadrass som gjord av t.ex latex eller välja en hård, fast eller till och med gjord av minnes-skum. Hitta vad som passar just dig bäst för bästa sömnkvalité.

Kontinentalsäng - Rätt storlek

Vilket mått/storlek ska man ha om en person ska sova i sängen?

Vi har skrivit en helt egen artikel i ämnet. Vi går igenom vad du ska tänka på när du väljer rätt storlek på kontinentalsäng till ditt sovrum.

Sängar med förvaringsmöjligheter från Furniturebox.se

Finns det sängar som är byggda så att man kan förvara saker under dom?

Ja det finns en hel del sängar som är byggda för att du ska kunna ha saker enkelt i lådor som är inbyggda i sängen. Det finns en helt egen artikel på ämnet där vi dessutom går igenom exempel på återförsäljare som säljer kontinentalsängar med förvaring.

Hur lång livslängd har en kontinentalsäng?

Det är väldigt olika beroende på vilken tillverkare och vilken prisklass du köper. För att inte glömma hur du underhåller och behandlar din säng. Många tillverkare erbjuder upp till 25 år garanti. Det innebär dock bara att du har rätt till reparation och/eller ev utbyte om det är ett fel som kan påvisas berodde på ett tillverkningsfel.

köpa säng på nätet
En av Sveriges ledande kedjor på sängar är Sängjätten (länk) där hittar du många riktigt sköna sängar.

Vart kan man köpa kontinentalsäng på nätet?

Det finns väldigt många olika butiker som erbjuder försäljning av kontinentalsängar i alla möjliga storlekar, färger och former. Vi tipsar om ett par sidor och ett exempel kan vara HomeRoom, Solhem Inredning, Ellos, Sängjätten och Furniturebox. Vi har även skrivit en guide på tillverkare och återförsäljare av kontinentalsängar där du kan läsa mer om kedjorna och de olika tillverkarna.