Inspiration och tillbehör för ditt sovrum

Få inspiration och hittar tillbehör till sovrum inför renoveringen

Ska du renovera sovrummet, bygga ett nytt hus eller bara uppdatera en gammal säng så är det alltid kul att bli inspirerad. Inspiration och planerande av tillbehör kan vara A och O innan du börjar bygga eller köpa saker. Det är inte alltid bara sängen som gör sovrummet till ett riktigt mysigt ställe. Det är även sakerna runt omkring som till exempel sänggaveln, lampor, mattor, sängkläder, plädar, växter och tavlor.

inspiration till sovrum
Den här sängen och de flesta av tillbehören finns hos Ellos (länk)
Sovrumsinspiration
Detta är en smart säng med förvaring, den finns hos FurnitureBox (länk)

Tillbehör som du inte visste att du behövde till din säng

Det finns väldigt många tillbehör man kan köpa till en säng. Ett av det absolut vanligaste tillbehöret till en säng som många glömmer bort men som gör väldigt stor skillnad är en sänggavel. Detsamma gället för schäslong vid fotändan på sängen. Många väljer dock bort den pågrund av platsbrist men den gör en väldigt exklusiv inramning.

Här kommer en lista på de mest bortglömda tillbehören

 1. Sänggavel.
 2. Schäslong.
 3. Prydnadskuddar.
 4. Halkskydd till bäddmadrass.
 5. Madrasskydd.
 6. Överkast.
 7. Lyxiga sängben.
 8. Växter runt sängen.
 9. Nattduksbord
 10. Matta.
 11. Lyxig sänglampa.
 12. Extra sköna sängkläder.

3 saker som är lätt att glömma när du renoverar sovrum

inspiration på sovrum på Pinterest

1. Hitta inspiration till sovrummet

Surfa runt på olika webbplatser för inspiration som Pinterest, Google Images mfl. för att hitta inspiration till ditt sovrum innan du börjar. Det är alltid tråkigt att råka göra det när man kommit för långt i processen.

Sök på ord som: ”inspiration till sovrum”, ”inspirerande sovrum”, ”kontinentalsäng”.

Du kan även inspireras på många av våra svenska återförsäljare av sängar, så om du surfar runt där får man också många bra tips. Kolla t.ex på Furniturebox, Ellos, Newport och Sängjätten för en hel del bra tips.

2. Planera alla tillbehör utöver själva sängen.

Använd listan strax här ovan för att fundera om det är något du vill ha i ditt sovrum. Där har vi listat 12 punkter på tillbehör till ditt sovrum som är lätta att glömma när man planerar för att köpa en ny säng.

3. Fundera, mät, skissa upp och välj rätt storlek på sängen.

Missa inte att kolla in vår artikel guide för hur du gör för att välja rätt storlek på kontinentalsäng och vad man ska tänka på innan man köper sin nya säng.