Sänggavel – sätt pricken över i:et på din säng

Inred med sänggavel i nya sovrummet

En trend är tydlig när det kommer till sovrum och det är att sänggavel just nu är otroligt hett. Vissa inredningsexperter påstår att sänggavel är ett måste när man skaffar en ny säng och det gör att sovrummet känns ännu mer mysigt. Dessutom har huvudgaveln en härligt ljuddämpande effekt på hela sovrummet.

Homeroom sänggavel
HomeRoom har riktigt många riktigt snygga sänggavlar eller huvudgavel som det heter hos dom. Besök HomeRoom (direktlänk)

Vad är skillnaden på huvudgavel och sänggavel

Ingenting. Vissa kallar faktiskt gavlarna för huvudgavel fast det exakt samma sak. Det kan vara bra att veta när du surfar runt i butikerna.

Furniturebox sänggavel
FurnitureBox har ett minst sagt imponerande utbud av sänggavlar. Kolla in FurnitureBox (direktlänk)

Vad är en sänggavel för något

En sänggavel har faktiskt oväntat många funktioner. Till att börja med är det en väldigt snygg, modern inredningsdetalj och tillbehör till din säng som inte alltid ingår om du inte köper en komplett kontinentalsäng.

Den gör bland annat att du kan placera sängen en bit i från en vägg och skärma av en del av rummet. Då gör gaveln att te.x kuddar inte glider ner på golvet bakom sängen. En huvudgavel skyddar även mot fläckar på tapeten bakom sängen och som vi tidigare nämnde har den en ljuddämpande effekt på hela sovrummet då den absorberar mycket ljud.

Ellos Sänggavel
Ellos har flera riktigt eleganta sänggavlar till vettiga priser ofta. Kolla dom direkt hos Ellos (direktlänk).

Vart kan man köpa en huvudgavel

Till att börja med så behöver du veta vilket mått du ska ha på din kontinentalsäng och färg innan du väljer ut din sänggavel. Är du osäker på vilket mått du ska ha på sängen så läs vår artikel om hur du väljer rätt mått på din kontinentalsäng. Därefter kan du välja ut din sänggavel.

Det finns några väldigt bra webbutiker där du kan köpa din sänggavel direkt hem till dörren eller närmsta postombud. Några av dem är HomeRoom, Ellos, Sängjätten, Solhem Inredning och FurnitureBox.

Sängjätten har snygga och bra huvudgavlar men något begränsat sortiment. Kolla in Sängjättens (direktlänk)